Eigenlijk heet ik Jan-Wessel.


Waxle is sinds mijn studie aan Academie Minerva een bijnaam geweest, dus toen ik in 2002 besloot om voor mezelf te beginnen als grafisch ontwerper was dat de voor de hand liggende bedrijfsnaam. Sinds die tijd heb ik in opdracht gewerkt van een groot aantal ontwerpstudio’s en andere klanten.

Persoonlijk

1977, samenwonend, hond, Saab, Vespa, Fiets, Kalligrafie, Fotografie, Basgitaar, Rock&Roll,
Informatiespons, eigenwijs, blij ei.

Korte Biografie

Ik ben opgegroeid in de Flevopolder, heb gestudeerd in Groningen en ben begonnen vanuit Den Haag. De keuze voor de studie en het vak van grafisch ontwerper kwam voort uit de fascinatie voor communicatie, het overbrengen van een boodschap in welke vorm dan ook. Vanwege die fascinatie heb ik me nooit willen specialiseren binnen één bepaald medium. Communicatie kan op ontelbaar veel manieren en elke boodschap vraagt om een unieke vorm.

In 2002 studeerde ik af met een interactief ruimtelijk beeldverhaal, in samenwerking met Thoas. Vlak daarna besloten we in Den Haag onze eigen studio op te richten. Na een vruchtbare periode van 3 jaar, waarin we voor klanten als Akzo Nobel, TPG, TNT en Arminius Rotterdam mooie dingen maakten, besloten we om allebei onze eigen weg te gaan.

Sinds 2005 werk ik (eerst in Den Haag, en vanaf 2006 weer vanuit Groningen) voor een een breed scala aan klanten, en bemoei me met communicatie- en identiteitsvraagstukken in de breedste zin. Daarvoor verwijs ik ook graag naar de projecten-pagina, waar je per discipline, klant en jaar kan bekijken wat ik zoal heb gedaan. Deze site zal daarmee ook nooit ‘af’ zijn. Er komt de komende tijd nog veel bij.

Netwerk

Voor veel opdrachten schakel ik ook andere partijen in. Als speciale talenten op het gebied van webdevelopment, fotografie, copywriting of illustratie nodig zijn, kan ik uit een netwerk van specialisten putten.

Waxle Regular

Deze site is gebouwd met een lettertype dat ik zelf heb ontworpen: de Waxle Regular. Letters zijn – naast dat ze een onmisbaar gereedschap zijn voor elke ontwerper – al heel lang een gezonde obsessie voor me, maar ik heb nooit het geduld gehad zelf een font te tekenen. Dit is mijn eerste echte poging. Wie weet rolt er nog een familie uit, wie zal het zeggen. Een complete letterproef is hier te vinden.